07.04.2020

  1. Պատմի՛ր 84300 թվի մասին:

 

  • Թիվը գրի՛ր տառերով: ութսունչորս հազար  երեք հարյուր
  • 84300-ն ունի __ տասնյակ և __ միավոր
  • Հարևան թվերն են՝84299 84301
  • Հաջորդող թիվն է՝ 84301
  • Նախորդող թիվն է՝ 84299
  • Մեծացրո՛ւ 41789-ով: 126089
  • Մեծացրո՛ւ 13970-ով: 98270
  • Մեծացրո՛ւ 72084-ով: 156384
  • Մեծացրո՛ւ 201470-ով:285770
  • Մեծացրո՛ւ 440064-ով:524364
  • Մեծացրո՛ւ 240747-ով:325047
  • Փոքրացրո՛ւ 30036-ով:54264
  • Փոքրացրո՛ւ 20101 — ով:64199
  • Փոքրացրո՛ւ 39009-ով:45291
  • Փոքրացրո՛ւ 20940-ով:63360
  • Փոքրացրո՛ւ 11048-ով:73252
  • Մեծացրո՛ւ 10 անգամ, 100 աննգամ։10×84300=843000, 100×84300=8430000
  • Փոքրացրո՛ւ 10 անգամ, 100 անգամ 84300:10=8430, 84300:100=843
  • Կլորացրո՛ւ մինչև մոտակա տասնյակը, հարյուրյակը, հազարյակը 8400, 840, 8, 4
  • Թվի թվանշանները վերադասավորի՛ր այնպես, որ ստանաս հնարավոր ամենափոքր թիվը։ 348
  • Թվի թվանշանները վերադասավորի՛ր այնպես, որ ստանաս հնարավոր ամենամեծ թիվը։ 843

 

 

Լուծի՛ր խնդիրները։

Ա․Երկու տուփերից առաջինը կշռում է 400 գրամ, երկրորդը՝ 240 գրամ։ Քանի՞ կոնֆետ կա առաջին տուփում, եթե երկրորդ տուփում կա 6 կոնֆետ։

Լուծում240:6=40 400:40=10

Պատասխան՝10

Բ․ Նարեն  ու Նիկան գնեցին կակաչներ։ Նարեն վճարեց  450 դրամ, իսկ Նիկան՝ 250 դրամ։ Քանի՞ կակաչ գնեց Նիկան, եթե Նարեն գնեց 9 կակաչ։

Լուծում

450:9=50 250:50=5

Պատասխան՝5

Գ․ Հայրիկը գնեց 3 կգ խնձոր և 2 կգ նարինջ և վճարեց ընդամենը 2400 դրամ։ Ի՞նչ արժե 1 կգ խնձորը, եթե 1 կգ նարինջն արժե 600 դրամ։

Լուծում 2×600=1200 2400-1200=1200 1200:3=400

Պատասխան՝400

 

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s